Perniagaan Internat

Produk Internet

Blog Saya


view:  full / summary

Ingin Menguasai Photoshop dengan Mudah dan Pantas??

Posted by shadow on September 18, 2009 at 11:58 AM Comments comments (3)

Photoshop merupakan salah satu perisian yang seringkali digunakan oleh golongan pereka design untuk menghasilkan grafik yang menarik dan profesional..

 


Dunia grafik bukan lagi suatu yang asing dalam masyarakat kita pada hari ini. Setiap hari kita disajikan dengan pelbagai iklan grafik yang kebanyakannya mempromosikan produk jualan dan sebagainya.

 


Namun, pernahkah anda terfikir untuk mahir menghasilkan grafik seumpama itu?

 


Iaitu Grafik yang boleh menghasilkan pendapatan sampingan buat anda..

 


Namun mungkin tidak dinafikan terlalu banyak Panduan Photoshop yang ditulis dalam bahasa Inggeris dan ini menyebabkan rakyat Malaysia kurang berminat untuk menerokai dunia Photoshop kerana tidak memahami panduan tersebut kan?

 


Sedangkan untuk menguasai Photoshop, bukanlah sesuatu yang sukar, sekiranya kena pada caranya.

 


Sahabat yang saya hormati,

 


Justeru untuk membantu masyarakat menguasai Photoshop dengan mudah dan pantas (walaupun anda tidak pernah menggunakan Photoshop seumur hidup anda), saya amat menyarankan agar anda untuk mendapatkan maklumatnya di sini:


http://rahmanbasri.com/pakejphotoshop/index.php?ref=shadow95

 



salam ikhlas


Syahidul a.k.a shadow

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



www.shadowabc.webs.com

E-TOYOL!!!

Posted by shadow on September 18, 2009 at 9:36 AM Comments comments (0)

Salam Semua....


Anda Pernah Dengar Tentang Etoyol????


Etoyol bukan sebarang toyol


Apa Yang Toyol Ni Boleh Buat Kepada Anda???


Pertama sekali, jangan salah faham. Toyol ni bukan hantu seperti yang anda bayangkan. Toyol ini:

 


-Memberitahu rahsia bagaimana menjana wang dengan modal RM0


-Menunjukkan berpuluh-puluh cara membuat wang di Internet sambil berehat


-Memberi peluang anda bekerja sepenuh masa di rumah


-Membuktikan yang anda lebih power dari boss anda


-Membuka peluang untuk anda mendapat pendapatan separuh masa yang mungkin lebih besar dari

pendapatan sepenuh masa!


-Peluang mendapat kebebasan wang!

.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anda Berminat Untuk Mendapatkan Etoyol Ini???

KLIK DISINI ataupun link DIBAWAH!!!


http://www.e-toyol.com/index.php?ref=shadow95

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



------

 



Kad Raya Kini Tak Sama Dengan Dulu...

Posted by shadow on September 12, 2009 at 1:48 AM Comments comments (0)

Assalamualaikum....

 

Salam Ramadhan Almubarak dan syukur ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya kita masih mampu mendirikan ibadah puasa sehingga hari ini tanpa sebarang masalah. Syukur...

 

Sudahkah anda memiliki kad-kad ucapan raya untuk dikirimkan kepada rakan taulan, sanak saudara dan tak lupa juga, orang2 tersayang?

 

Mungkin anda malas nak ke kedai beli semua tu. Yelah, sekarang orang hantar SMS dan MMS jer..saya pun tahu, Ucapan Raya zaman sekarang ni tak sama dengan dulu.

 

Kalau begitu saya ingin perkenalkan Kad Raya Digital yang dihasilkan oleh Team Kreatif kepada anda! Kualiti dan kepuasan anda dijamin!

 

Ada lebih dari 100 kad raya digital yang dipakejkan dan dijual dengan harga yang tersangatlah murahnya. Namun harga yang ditawarkan terhad untuk beberapa hari sahaja lagi!

 

 

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

 


 

Kad Raya Digital dari Team Kreatif berlainan dari kad raya yang pernah anda tengok. Kad raya digital mereka semuanya dalam bentuk kartun yang comel dan kelakar.

 

Ia dilukis oleh 6 orang pelukis berbeza dan 4 orang designer menghasilkan rekabentuk grafik yang cantik. Ada 3 saiz semuanya. Saiz yang diberikan khas untuk dihantar menggunakan handphone, email dan tak lupa juga untuk print dan dihantar melalui pos!

 

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

 

Bayangkan, ada 100 lebih design yang berbeza! Memang tak menang tangan untuk memilihnya! Syukurlah Team Kreatif sanggup jual dengan harga yang begitu murah. Tapi harga itu untuk masa yang terhad! Jangan terlepas peluang!

 

Milikinya sekarang!

 

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

 

Baik, semoga anda mendapat manfaat dari email yang saya kirimkan ini. Saya tidak akan berkongsi perkara yang saya sendiri tidak suka! Tapi Kad Raya Digital dari Team Kreatif ini memang Eksklusif!

 

Sekian saja..

 

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

 

 


Kenal Pasti Pelawat [email protected] Anda

Posted by shadow on August 30, 2009 at 3:56 AM Comments comments (0)

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada peminat Komputer dan Internet.

Jika anda mempunyai laman web atau weblog , anda tentu ingin mengetahui mengetahui tentang pelawat / pengunjung blog atau laman web anda.Mengenal pasti pelawat blog / laman web anda amat penting bagi memastikan anda terus aktif dalam dunia internet.


 

Sebagai contoh , jika anda ingin mengetahui ” dari mana pelawat blog anda datang , berapa orang sedang melayari blog anda , berapa jumlah pelawat hari ini dan sebagainya” .

Untuk membolehkan anda mengenal pasti pelawat blog anda.Anda memerlukan gadget / tools yang dapat mengesannya.Gadget/tools ini perluanda letak dalam blog atau laman web anda.Sebenarnya banyak website yang menyediakan services ini , antara gadget / tools yang boleh guna secarapercuma :


#Google Webmaster

#Site Meter

#Who Among US

#MyBlogLog

 


(Duit Free) PPL Tertinggi Daripada SpeedAdsense, Setiap Referral Anda Terima RM1

Posted by shadow on August 30, 2009 at 3:51 AM Comments comments (0)

Salam Semua...

Sape Nak Duit Free??? RM1.00 Duit Juga Kan


Kejayaan team SpeedAdsense menganjurkan seminar pada awal bulan Ogos yang lepas, dimana lebih 50 peserta berkampung di Hotel Armada, Petaling Jaya dengan misi untuk menjana puluhan, malah ratusan dollar setiap hari dengan menggunakan sistem mereka. Lawat http://www.speedadsense.com/index.php?ref=shadow95 untuk melihat sendiri bukti keberkesanan sistem mereka.

 

Kini, mereka menawarkan pula kepada anda sistem yang bernilai RM1597 untuk di-test drive hanya sekali dengan bayaran serendah RM40/USD15. Peluang ini hanya muncul sekali sahaja, di mana selepas ia ditutup, anda tidak akan menemui peluang ini dimana-mana.

 

Selepas test drive ini ditutup, harga membership akan dinaikkan kepada RM1970, maka, anda perlu lah bertindak dengan lebih cepat!

 

Secara am'nya, setiap referral yang anda salurkan kepada team SpeedAdsense, anda akan menerima RM1. Maka, lebih banyak yang anda refer, lebih banyak $$$$ yang anda terima. This is no BS.

 

Ketahui lebih lanjut dengan melawat http://www.speedadsense.com/index.php?ref=shadow95.

 

 


Buat Logo Secara Online

Posted by shadow on August 29, 2009 at 11:37 AM Comments comments (0)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.


Ini adalah artikel kedua untuk hari ini.Tiba-tiba jadi rajin untukmenulis hari ini.Idea ini tercetus bila saya buka laman web yahoo danterpandang logo yahoo yang agak berbeza hari ini.Kebiasaanya logo yahooberwarna merah tapi hari ini logo yahoo berwarna hijau .Berpandu kepada2 logo yahoo dan google dibawah apa yang anda faham?Jawab jangan takjawab !



Lanjutan dari kisah logo tersebut tercetus idea untuk melihat semua logo-logo antara yahoo dan google.Maklum mereka berdua ni perdana menteri enjin carian.So saya mula mencari , mencari dan terus mencari menggunakan enjin carian.Hasilnya saya menemui hanya goolge yangmenyenaraikan semua logo-logo yang digunakan dari tahun 1997 sehingga2008.Kalau anda ingin melihat kesemua logo yang google gunakan sehinggasekarang boleh klik pada link ini.Logoyang digunakan yahoo selama ini? Belum saya ketemuinya.Kalau anda menemuinya seeloknya kongsi-kongsi bersama saya di ruangan ini.


Kita tinggalkan kisah logo-logo yahoo dan goolge.Berbalik kepada isuasal kita adalah mengenai buat logo secara online. Jangan silap faham ,saya tidak akan menerangkan panduan untuk membuat logo menggunakansoftware seperti Adobe Photoshop dan sebagainya tetapi sekadar berkongsi satu laman web yang boleh digunakan untuk membuat logo secaraonline.Terdapat banyak laman web yang menyediakan perkhidmatan untuk membuat logo secara online.So hari ini saya akan berkongsi salah satulaman web yang menyediakan perkhidmatan ini secara percuma iaitu Logoease.

Adakah anda tahu mengenai Minisite Template untuk Wordpress?

Posted by shadow on August 29, 2009 at 10:13 AM Comments comments (0)

salam sejahtera,

 

Pada post kali ini saya ingin membincangkan mengenai Minisite Theme yang telah diintegrasikan dengan sistem Wordpress. Ramai IM-IM sekarang lebih suka memilih menggunakan salesletter biasa berbentuk HTML dan kemudian dibuat beberapa page untuk digabungkan.

 

Dan jika anda lihat bahawa kebanyakan designer akan hanya akan memberi

anda satu fail html sahaja dan anda perlu copy page tersebut untuk mendapatkan satu bentuk theme yang sama. Kini stail tersebut bagi saya

ia sudah lapuk dan Minisite kini perlu memasuki dimensi baru bagi meningkatkan produktiviti dan kualiti satu-satu minisite.

 

Terdapat banyak kelebihan-kelebihan sekiranya minisite diintegrasikan dengan Wordpress dan di antaranya ialah

 

1. Wordpress merupakan perisian yang user-friendly dan ia tidak mengambil masa yang lama untuk memahaminya.

 

2. Wordpress adalah sangat mesra SEO kerana strukturnya yang teratur

dan google gemar mengindeks blog yang berasaskan Wordpress berbanding

 

yang lain. Sekiranya anda pandai dalam SEO, ia menjadi satu kelebihan untuk anda.

 

3.Wordpress juga mempunyai banyak plugin-plugin yang berguna dan sesuai untuk diintegrasikan dengan sistem minisite.

 

Pada awalnya anda mungkin memikirkan bahawa Minisite theme untuk

 

Wordpress adalah melecehkan. Hakikatnya ia tidak begitu. Sekiranya anda pernah berblogging menggunakan Wordpress anda akan melihat potensinya tiada batas!

 

Sahabat saya hidayat aka Madno baru sahaja melancarkan produk barunya iaitu Ministe Template untuk Wordpress dan untuk makluman anda ia diberikan secara percuma! Mungkin sahabat saya Madno bermurah hati kerana Ramadhan yang sudah hampir tiba.

 

Anda juga boleh join program PPL yang baru sahaja dilancarkan. Anda cuma perlu promosikan link affiliate tersebut dan setiap download yang terhasil anda akan mendapat RM0.50. Anggaplah ia sebagai duit Raya sempena Ramadhan yang bakal menjelma nanti.

 

Selamat mempromosi :)

 

 


Rahsia MLM#1: Taktik Jom Makan... oleh Zamri Nanyan

Posted by shadow on August 28, 2009 at 12:19 PM Comments comments (0)

Sudin (bukan nama sebenar) mempelawa rakannya

Zaidi (juga bukan nama sebenar) datang ke

rumah.

 


Kata Sudin, "aku nak jemput kau makan sikit

kat rumah aku malam ni. Datanglah". Zaidi

pun setuju dan tepat 8:30 malam, Zaidi sudah

berada di rumah Sudin.

 


Zaidi berasa aneh kerana Sudin ada seorang

lagi tetamu asing yang belum pernah beliau

kenali di rumah Sudin.

 


Tak lama kemudian, tahulah Zaidi yang tetamu

asing itu ialah upline Sudin yang bakal

memperkenalkan satu peluang hebat - peluang

mendapatkan pendapatan yang tiada hadnya di

dalam dunia ini.

 


Dalam masa setengah jam kemudian, Zaidi sudah

diperkenalkan dengan produk unik X yang mampu

merawat pelbagai jenis penyakit. Bukan itu

sahaja, jika Zaidi menyertai kumpulan

pengedar mereka, Zaidi berpeluang melancong

ke 5 buah negara asing dalam masa 3 tahun

dari sekarang. Pangkat "manager", "diamond"

dan "super duper diamond" juga dijelaskan.

 


Wow! Sudin teruja... namun Zaidi masih lagi

bingung.

 


???

 


"Aku ingat ada kenduri, rupa-rupanya ada duri",

fikir Zaidi.

 


Zaidi rasa tertipu, walaupun selepas pembentangan

peluang perniagaan tersebut, memang ada nasi

briani lauk ayam masak ros. Nasinya enak, namun

Zaidi masih tidak dapat lupakan yang dirinya

sudah ditipu.

 


Sebelum pulang, Zaidi dipujuk untuk menyertai

kumpulan pemasaran rangkaian mereka. Disebabkan

sudah makan nasi briani berlaukkan ayam lazat,

Zaidi secara terpaksa akur menandatangani borang

pengedar.

 


Malam itu, Zaidi pulang ke rumah dengan perasaan

hampa. Walaupun beliau sudah menyertai syarikat

pemasaran rangkaian XYZ yang Sudin perkenalkan,

beliau bersumpah yang beliau tidak akan menggunakan

taktik "makan percuma" kepada rakan-rakannya

yang lain semata-mata untuk mendapatkan ahli

baru di bawah beliau.

 


Kata hati Zaidi, "cukuplah aku saja yang terkena".

 


Saya rasa tidak kurang juga di antara kita yang

diperkenalkan kepada pemasaran rangkaian secara

"bait and switch" - umpan sesuatu benda, kemudian

perkenalkan peluang perniagaan.

 


Tak tahulah jika anda tidak terasa, tetapi saya

juga akan merasakan seperti apa yang Zaidi

rasakan sekiranya teman rapat saya cuba menaja

saya dengan cara sebegitu.

 


Apa salahnya jika diberitahu perkara yang

sebenar. Sudin boleh katakan kepada Zaidi

yang beliau ingin menjemput Zaidi datang ke

rumah bertemu Upline beliau untuk membincangkan

satu peluang menambah pendapatan sampingan, dan

di samping itu juga, Sudin ada buat makan-makan

sikit.

 


Paling kurang, Zaidi sudah bersedia dengan apa

yang bakal beliau hadapi.

 

J

ika Zaidi tak dapat datang, mungkin Halim,

mungkin Kasim, mungkin Ahmad dapat datang.

 

 


ikhlas,

 

Zamri Nanyan

www.RahsiaMLM.com

 

================================================

Zamri Nanyan berjaya membongkar rahsia kejayaan

Tom "Big Al" Schreiter dengan terbitnya ebook

hebat Rahsia Sistem Merekrut MLM. Buat pertama

kalinya dalam sejarah, buku Tom Schreiter ini

diterjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia. Dapatkan

ebook ini sekarang di http://www.RahsiaMLM.com

================================================


Hilangkan Mesej SvcHost

Posted by shadow on August 28, 2009 at 12:01 PM Comments comments (0)

Setiap kali on komputer akan keluar mesej “Windows cannot find‘C:Windows\scvhost.exe’.Make sure you typed the name correctly , andtry again.To search for file , click the Start Button , and then clickSearch “.Masalah ini tidak memberi kesan yang buruk kepada komputer tetapi menyusahkan pengguna komputer.


Masalah ini berpunca dari virus dan lain-lain yang saya sendiri tidak pasti.Untuk hilangkan mesej svchost.exe setiap kali on komputer boleh dilakukan didalam system registry.Tapi bagi mereka yang belum bijak mengenai selok belok komputer boleh menggunakan Portable Antivirus.



Namun begitu ada sesetengah pengguna komputer yang format komputerdan install Windows baru.Mengapa anda perlu lakukan proses reinstallsedangkan ada jalan penyelesaiannya yang terbaik dan mudah.Caraselesaikan malasah ini . run portable antivirus dan klik Scan.Selepasitu restart komputer anda.Masalah keluar mesej svchost telah selesaidiatasi.Selamat mencuba.

 


Buang Jumlah Nombor Artikel Blogspot

Posted by shadow on August 28, 2009 at 11:57 AM Comments comments (0)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada peminat Komputer dan Internet.


Agak susah bagi saya untuk memberi tajuk artikel dalam Bahasa Melayu pada kali ini.Kalau dalam Bahasa Inggeris “remove label count inblogger/blogspot.Tapi saya akan cuba terangkan dalam bahasa mudah faham berserta dengan gambar sekali.Dengan bahasa mudah difahami “Label”dalam Blogspot mengambarkan Kategori.Tutorial ini hanya untuk pengguna Blogspot sahaja.


Cara untuk membuang jumlah / “counts” / “numbers Blogger :


1. Login Akaun Blogger.


2. Klik pada menu Layout


3. Klik Edit HTML


4. Tandakan pada “Expand Widget”


5. Cari kod dibawah dan dellete.

(<data:label.count/>)


6. Akhir sekali Save Template.

p/s: Dengan kaedah ini , anda dapat menipu pelawat blog anda tentangjumlah artikel yang terdapat dalam blog anda.Tip ini berguna untuk blogyang baru.

 



Rss_feed

Recent Videos

442 views - 0 comments