Perniagaan Internat

Produk Internet

Ingin Menguasai Photoshop dengan Mudah dan Pantas??

Photoshop merupakan salah satu perisian yang seringkali digunakan oleh golongan pereka design untuk menghasilkan grafik yang menarik dan profesional..

Dunia grafik bukan lagi suatu yang asing dalam masyarakat kita pada hari ini. Setiap hari kita disajikan dengan pelbagai iklan grafik yang kebanyakannya mempromosikan produk jualan dan sebagainya.

Namun, pernahkah anda terfikir untuk mahir menghasilkan grafik seumpama itu?

Iaitu Grafik yang boleh menghasilkan pendapatan sampingan buat anda..

Namun mungkin tidak dinafikan terlalu banyak Panduan Photoshop yang ditulis dalam bahasa Inggeris dan ini menyebabkan rakyat Malaysia kurang berminat untuk menerokai dunia Photoshop kerana tidak memahami panduan tersebut kan?

Sedangkan untuk menguasai Photoshop, bukanlah sesuatu yang sukar, sekiranya kena pada caranya.

Sahabat yang saya hormati,

Justeru untuk membantu masyarakat menguasai Photoshop dengan mudah dan pantas (walaupun anda tidak pernah menggunakan Photoshop seumur hidup anda), saya amat menyarankan agar anda untuk mendapatkan maklumatnya di sini:
http://rahmanbasri.com/pakejphotoshop/index.php?ref=shadow95

salam ikhlas

Syahidul a.k.a shadow
www.shadowabc.webs.com

ETOYOL!!!!

Salam semua....

"Selamat Hari raya Aidil Fitri Maaf Zahir Dan Batin"

Anda tahu tak dibulan puasa ni ada toyol yang masih wujud...

Nama toyol ni ialah etoyol toyol yang telah moden....

Apa Yang Toyol Ini Akan Buat Untuk Anda????

Pertama sekali, jangan salah faham. Toyol ni bukan hantu seperti yang anda bayangkan. Toyol ini:

 Memberitahu rahsia bagaimana menjana wang dengan modal RM0
 Menunjukkan berpuluh-puluh cara membuat wang di Internet sambil berehat
 Memberi peluang anda bekerja sepenuh masa di rumah
 Membuktikan yang anda lebih power dari boss anda
 Membuka peluang untuk anda mendapat pendapatan separuh masa yang mungkin lebih besar dari pendapatan sepenuh masa!
 Peluang mendapat kebebasan wang!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk maklumat lanjut anda bolehlah menklik link dibawah....

http://www.e-toyol.com/index.php?ref=shadow95

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jika Anda Berminat Untuk Membeli Etoyol Ini KLIK DISINI!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

PPL Tertinggi Daripada SpeedAdsense, Setiap Referral Anda Terima RM1

Kejayaan team SpeedAdsense menganjurkan seminar pada awal bulan Ogos yang lepas, dimana lebih 50 peserta berkampung di Hotel Armada, Petaling Jaya dengan misi untuk menjana puluhan, malah ratusan dollar setiap hari dengan menggunakan sistem mereka. Lawat http://www.speedadsense.com/index.php?ref=shadow95 untuk melihat sendiri bukti keberkesanan sistem mereka.

Kini, mereka menawarkan pula kepada anda sistem yang bernilai RM1597 untuk di-test drive hanya sekali dengan bayaran serendah RM40/USD15. Peluang ini hanya muncul sekali sahaja, di mana selepas ia ditutup, anda tidak akan menemui peluang ini dimana-mana.

Selepas test drive ini ditutup, harga membership akan dinaikkan kepada RM1970, maka, anda perlu lah bertindak dengan lebih cepat!

Secara am'nya, setiap referral yang anda salurkan kepada team SpeedAdsense, anda akan menerima RM1. Maka, lebih banyak yang anda refer, lebih banyak $$$$ yang anda terima. This is no BS.

Ketahui lebih lanjut dengan melawat

http://www.speedadsense.com/index.php?ref=shadow95

Adakah anda tahu mengenai Minisite Template untuk Wordpress?

salam sejahtera,

Pada post kali ini saya ingin membincangkan mengenai Minisite Theme yang telah diintegrasikan dengan sistem Wordpress. Ramai IM-IM sekarang lebih suka memilih menggunakan salesletter biasa berbentuk HTML dan kemudian dibuat beberapa page untuk digabungkan.

Dan jika anda lihat bahawa kebanyakan designer akan hanya akan memberi
anda satu fail html sahaja dan anda perlu copy page tersebut untuk mendapatkan satu bentuk theme yang sama. Kini stail tersebut bagi saya
ia sudah lapuk dan Minisite kini perlu memasuki dimensi baru bagi meningkatkan produktiviti dan kualiti satu-satu minisite.

Terdapat banyak kelebihan-kelebihan sekiranya minisite diintegrasikan dengan Wordpress dan di antaranya ialah

1. Wordpress merupakan perisian yang user-friendly dan ia tidak mengambil masa yang lama untuk memahaminya.

2. Wordpress adalah sangat mesra SEO kerana strukturnya yang teratur
dan google gemar mengindeks blog yang berasaskan Wordpress berbanding

yang lain. Sekiranya anda pandai dalam SEO, ia menjadi satu kelebihan untuk anda.

3.Wordpress juga mempunyai banyak plugin-plugin yang berguna dan sesuai untuk diintegrasikan dengan sistem minisite.

Pada awalnya anda mungkin memikirkan bahawa Minisite theme untuk

Wordpress adalah melecehkan. Hakikatnya ia tidak begitu. Sekiranya anda pernah berblogging menggunakan Wordpress anda akan melihat potensinya tiada batas!

Sahabat saya hidayat aka Madno baru sahaja melancarkan produk barunya iaitu Ministe Template untuk Wordpress dan untuk makluman anda ia diberikan secara percuma! Mungkin sahabat saya Madno bermurah hati kerana Ramadhan yang sudah hampir tiba.

Anda juga boleh join program PPL yang baru sahaja dilancarkan. Anda cuma perlu promosikan link affiliate tersebut dan setiap download yang terhasil anda akan mendapat RM0.50. Anggaplah ia sebagai duit Raya sempena Ramadhan yang bakal menjelma nanti.

Selamat mempromosi :)

Daftar atau Download Sekarang!!!!

http://www.minisiteforwp.com/index.php?ref=shadow95 

Kad Raya Kini Tak Sama Dengan Dulu...

Assalamualaikum....

Salam Ramadhan Almubarak dan syukur ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia-Nya kita masih mampu mendirikan ibadah puasa sehingga hari ini tanpa sebarang masalah. Syukur...

Sudahkah anda memiliki kad-kad ucapan raya untuk dikirimkan kepada rakan taulan, sanak saudara dan tak lupa juga, orang2 tersayang?

Mungkin anda malas nak ke kedai beli semua tu. Yelah, sekarang orang hantar SMS dan MMS jer..saya pun tahu, Ucapan Raya zaman sekarang ni tak sama dengan dulu.

Kalau begitu saya ingin perkenalkan Kad Raya Digital yang dihasilkan oleh Team Kreatif kepada anda! Kualiti dan kepuasan anda dijamin!

Ada lebih dari 100 kad raya digital yang dipakejkan dan dijual dengan harga yang tersangatlah murahnya. Namun harga yang ditawarkan terhad untuk beberapa hari sahaja lagi!

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

Kad Raya Digital dari Team Kreatif berlainan dari kad raya yang pernah anda tengok. Kad raya digital mereka semuanya dalam bentuk kartun yang comel dan kelakar.

Ia dilukis oleh 6 orang pelukis berbeza dan 4 orang designer menghasilkan rekabentuk grafik yang cantik. Ada 3 saiz semuanya. Saiz yang diberikan khas untuk dihantar menggunakan handphone, email dan tak lupa juga untuk print dan dihantar melalui pos!

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

Bayangkan, ada 100 lebih design yang berbeza! Memang tak menang tangan untuk memilihnya! Syukurlah Team Kreatif sanggup jual dengan harga yang begitu murah. Tapi harga itu untuk masa yang terhad! Jangan terlepas peluang!

Milikinya sekarang!

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

Baik, semoga anda mendapat manfaat dari email yang saya kirimkan ini. Saya tidak akan berkongsi perkara yang saya sendiri tidak suka! Tapi Kad Raya Digital dari Team Kreatif ini memang Eksklusif!

Sekian saja..

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=shadow95

 

Selamat Menyabut Bulan Ramahan...                                        

Bulan Ramadhan benar-benar memberikan pulangan yang besar dan ibarat pasar untuk dagangan ke akhirat. Ditamsilkan juga seperti tanah yang subur untuk bercucuk tanam menuju ke sana. Perbuatan yang hidup dan cergas di dalam bulan ini dikiaskan seperti hujan April yang turun pada musim bunga. Bulan ini juga merupakan festival yang amat mulia bagi orang-orang yang mengabdikan diri kepada tuhannya. (The Risale-i Nur Collection, Letters, The Twenty-Ninth Letter)

Salam semua ini adalah artikel pertama dari saya. 

Berpuasa menjadi peluang keemasan bagi orang beriman yang benar-benar takutkan Allah dan kesempatan dimanfaatkan untuk mendekatkan diri pada-Nya. Melaksanakan perintahnya dengan bersabar menahan lapar sepanjang hari selepas melewatkan sahur dan sebelum menyegerakan berbuka menjadi bukti menuntut keredhaan Allah. Disebabkan itulah, orang Islam yang istiqomah mencari keredhaan Allah akan meraikan bulan ini dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan. Sepanjang bulan ini juga umat Islam akan memastikan setiap langkahnya dipenuhi dengan amalan-amalan yang diturunkan Allah selain menunaikan yang diwajibkan.

Tidak kurang juga mereka yang tidak mengamalkan hidup secara Islami di hari lain akan mengubah perilaku dengan berpuasa sepanjang Ramadhan. Ini kerana mereka percaya Allah akan membersihkan dan menyucikan kesalahan mereka dengan menunaikan kewajipan ini. Dengan itu, secara tidak langsung bulan ini bermakna seseorang itu akan mendekati agamanya dan meninggalkan perbuatan buruk yang dilakukannya.

Bulan ini juga sesungguhnya telah menurunkan kadar jenayah dengan peratusan yang tinggi di seluruh negara Islam. Penipuan, pengkhianatan, fitnah dan umpat mengumpat akan ditinggalkan kerana mereka menyedari akan larangan ketika berpuasa. Semangat dan keazaman mereka untuk berfikir dan melakukan perbuatan baik juga meningkat. Dalam erti kata lain, berpuasa seperti memandu mereka untuk berfikir sesuatu yang tidak pernah terlintas langsung di minda mereka. Bagi sesetengah individu pula, bulan ini digunakan untuk berehat sambil melakukan amal yang soleh dan perbuatan mulia.

____________________________________________________________________________________________\

Sempena bulan ramadhan ini saya ingin memberi satu video cara membuat minisite 14 in 1 secara percuma kepada pembaca laman web ini...

Link Download Video: http://www.mediafire.com/?2ghwyt4zwzw

 

 

what is "spam"                            

"Spam" atau email komersial yang tidak diundang. bukan sekadar membayangi penggunaan internet dan menyerap sumber perniagaan, malah ia juga memberi impak kepada pengguna dirumah, secara umumnya 'spam merujuk kepada salinan mesej yang sama tetapi banyak jumlahnya dan dihantar kepada orang-orang yang tidak mahu menerimanya. ia mengenakan kos yang sedikit terhadap pengirim untuk menghantarnya dan tidak seperti mel samaph konvensional yang kebanyakannya kos dibayar penerima atau pengangkut.

Pengguna mungkin sudah biasa dengan pelbagai mesej menarik yang diterima daripada spam dalam talian. sesiapa sahaja boleh menerimanya termasuk kanak-kanak. hari ini, ramai kanak-kanak pada semua peringkat umur memiliki emel akaun sendiri. mereka inilah yang kadang-kadang terdedah kepada spam yang tidak senonoh atau lucah. jadi lindungilah anak anak daripada melihat sesuatu yang tidak berfedah.

 


Masalah Kesihatan Akibat Penggunaan Komputer                       

Artikel kali ini adalah mengenai dua kesan terhadap kesihatan yang
mungkin anda akan hadapi jika tidak mematuhi cara-cara penggunaan
komputer yang betul.

Dua kesan ini adalah Repetitive Strain Injury (RSI) dan
Computer Vision Sydrome (CVS). Kita mulakan dengan RSI.

RSI atau dengan nama lain "cumulative trauma disorder"
atau "repetitive
motion injury" adalah sejenis kecederaan yang berlaku kepada tisu
lembut di dalam badan seperti tisu otot, saraf dan sendi menjadi sakit
dan membengkak. RSI sering dilaporkan berlaku kepada mereka yang
melakukan kerja yang sama berulang kali seperti di kilang pemasangan,
bahagian penbungkusan, menjahit, bermain alatan muzik dan pekerja
komputer. Banyak pekerjaan yang melibatkan tugas anggota badan
melakukan kerja yang sama boleh pada jangka masa yang lama terdedah
kepada masalah ini.

Sebab-sebab RSI belum diketahui. Namun RSI telah dikaitkan dengan

- Aktiviti atau pergerakan berterusan tanpa henti.
- Melakukan aktiviti dalam posisi yang kekok dan tidak natural.
- Mengekalkan posisi yang tetap untuk jangka masa yang panjang.
- Tidak berhenti untuk berehat sekejap.
- Keadaan sekeliling dan faktor sosial.

Laporan tambahan juga menyebut RSI juga dikaitkan dengan penggunaan
papan kunci, tetikus dan lain-lain alat input komputer. Mereka yang
mempunyai penyakit seperti sakit sendi, kegemukan dan kencing manis
juga terdedah kepada kecederaan ini.

Sesetengah pengguna komputer mungkin merasai sakit atau tidak
selesa apabila menggunakan komputer. Rasa tidak selesa ini mungkin
tanda-tanda RSI.

Anda perlu menggunakan komputer dengan cara yang betul. Menggunakan
peralatan yang baik dan diletakkan dengan baik mungkin tidak banyak
membantu. Anda perlu sentiasa dalam posisi dan kedudukan yang sesuai
akan memberikan anda keselesaan yang anda mahukan.

Nota diatas hanya cadangan dan penerangan yang tidak lengkap. Jika
anda merasakan tidak selesa dan sakit sewaktu menggunakan komputer
dapatkan pendapat doktor tentang itu. Lebih awal penyakit anda
dikenal pasti lebih cepat ia diubati dan mengelakkan anda mengalami
masalah kesihatan yang lebih panjang.

CVS dipercayai disebabkan oleh cara bagaimana text dipancarkan
di skrin komputer. Berbanding dengan tulisan atau cetakan pada
kertas, text pada skrin komputer adalah cantuman pixel yang tebal
ditengah tetapi berjerigi di tepi. Jika text di komputer diperiksa
dengan kata pembesar kita akan dapat melihat kesan tidak rata
dan tidak licin pada sempadan huruf text ini.

Kesan ini menyebabkan mata tidak dapat memberikan fokus yang betul
kepada huruf-huruf yang dipaparkan. Amata akan sentiasa membetulkan
fokusnya dan ini akan meletihkan mata.

Jika anda mengalami sakit kepala, pedih mata, rasa mual anda mungkin
telah terlalu lama menggunakan komputer dan memandang lama skrin
komputer anda mungkin mengalami masalah CVS.

Langkah-langkah yang anda perlu lakukan untuk memastikan persekitaran
penggunaan komputer anda adalah sesuai untuk anda,

_____________

Kawasan kerja
_____________

Kawasan kerja perlulah selesa dan mempunyai suhu dan kelembapan yang
sesuai untuk komputer. Suhu yang terlalu panas bukan sahaja
menyebabkan
anda tidak selesa malah menyebabkan komputer anda mudah rosak.

Suhu yang dicadangkan adalah sekitar 19 ke 23 darjah Celcius dan
kelembapan sekitar 40 ke 60 peratus.

Anda juga perlu pastikan kawasan penggunaan komputer mempunyai edaran
udara yang baik.

Pastikan keadaan sekeliling adalah senyap dan jauh daripada gangguan.
Gangguan seperti kawasan laluan atau jika di rumah ia berdekatan
kawasan TV atau radio. Gangguan bunyi bising akan mengganggu tumpuan
anda. Bunyi sekeliling perlulah dibawah 55 dBA.

Untuk keselesaan mata bilik yang anda gunakan perlu dicat dengan cat
yang tidak menyerlah. Ia perlu dicat dengan warna yang lembut, tidak
terlalu terang dan menyejukkan mata.

Untuk mengelakkan kejang otot, pastikan anda mempunyai ruang
pergerakan
yang baik dan luas. Cuba jangan berada dalam posisi yang sama untuk
jangka masa yang lama.

Cahaya yang sesuai adalah penting untuk keselesaan mata. Sinaran lampu
yang ada membolehkan anda membaca dokumen dan melihat huruf-huruf
di papan kunci. Takat pencahayaan yang sesuai adalah antara 300 dan
500
Lux. Lebih daripada 1000 lux dianggap terlalu terang. Untuk kerja-
kerja skrin komputer 300 lux adalah sesuai. 500 lux sesuai untuk
tujuan membaca dokumen. Adalah dicadangkan lampu utama (lampu bilik)
sekitar 300 lux dan sebuah lambu khas yang menyuluh dokumen anda
dalam 500 lux boleh disediakan. Jika tiada kemudahan itu lampu utama
perlulah berada dalam takat 500 lux.

Pastikan tiada balikan lampu atau sumber cahaya yang terang pada skrin
monitor anda. Sesuaikan supaya bahagian paling atas monitor berada
bawah mata.

Pastikan pancaran monitor anda tidak berkelip atau bergoyang. Ini
boleh meletihkan mata.
____________

Keadaan Anda
____________

Pastikan jarak mata anda dengan skrin monitor sekitar 46 ke 76 cm.
(sekitar 2 kaki). Jika anda mendapati diri anda mendekat diri kepada
monitor kurang daripada jarak ini, pastikan anda membuat pemeriksaan
mata.

Kedudukan kepala anda sepatutnya 20 darjah menunduk kebawah.

Apabila anda duduk, pastikan anda boleh duduk dengan tegak dan
disokong dengan penyokong kerusi. Pastikan tangan anda oleh bergerak
dengan bebas dan pergelangan tangan digunakan dalam keadaan LURUS.
Papan kunci anda sepatutnya ada bahagian untuk meletakkan pergelangan
tangan yang memolehkan pergelangan tangan dalam keadaan lurus.

Anda sepatutnya tukarkan keadaan diri anda selalu. Jangan berada
dalam satu kedudukan untuk jangka masa yang lama. Berhenti untuk
berehat 5 ke 10 seminit dalam jangka masa sejam penggunaan komputer.
Rehat sekejap adalah lebih baik daripada berehat panjang tetapi
menggunakan komputer dua hingga tiga jam tanpa henti.

Tukaran antara tugas antara menaip, berhenti sekejap untuk
membaca, menulis, mengemas fail dan bergerak sekitar kawasan kerja
boleh megelakkan masalah kekejangan urat. Lakukan senaman ringan
pada tangan, kaki, bahu, leher dan belakang selalu, sekurangnya
sejam sekali.

Panduan diatas hanya pandangan peribadi hasil bacaan bahan-bahan
di Internet dan buku-buku kesihatan. Anda PERLU mendapat nasihat
doktor jika anda menghadapi masalah kesihatan yang mungkin bukan
datang daripada RSI dan CVS.
 

Recent Videos

442 views - 0 comments